933927411 ong@asaupam.cat

Aspectes legals

Correcte o incorrecte?

Una multa per consum de drogues a la via pública comporta, a més de la pasta,  aguantar la brega a casa. I és que, sigui correcte o no fumar porros, la veritat és que els problemes van més enllà de les multes i poden perjudicar el dia a dia en el institut, o que hi hagi problemes amb els pares, amb la policia, etc.

Igual que els que juguen a futbol s’ajunten amb uns altres que també juguen, les persones que fumen porros acaben ajuntant-se amb altres que tambè ho fan, i això pot fer que es pensin que fumar-ne és normal, etc.
Les persones que fumen porros, si ho fan al carrer, en veure-ho tan normal, poden baixar la guàrdia i que la policia els enxampi o poden estar tan vigilants que no gaudeixin el que estan fent o que els hi doni mal rotllo. Per evitar això les lleis haurien de canviar i per a això cal moure’s per aconseguir-ho.

Una part de la llei de Seguretat Ciutadana està pensada per dissuadir del consum de drogues il·legals en certs llocs, com a parcs i certs espais on poden haver-hi famílies amb els seus nens o persones que es puguin molestar per tenir a prop a persones que estan consumint drogues.